Nokia 5228 - Започнете пребарување

background image

Барање

© 2010 Nokia. Сите права се задржани.

102

background image

организирани во категории. Најскоро пристапуваните резултати се појавуваат

на врвот од листата со резултати, доколку тие се совпаѓаат со Вашето

пребарување.
За да пребарувате за web страни на интернет, одберете Search the Internet,

некој пребарувач, и внесете ги објектите за пребарување во полето за

пребарување. Пребарувачот кој го одбравте е наместен како Ваш стандарден

интернет пребарувач.
Ако стандардниот пребарувач е веќе наместен, одберете го за да започнете

прилагодување, или одберете More search services за да користите друг

пребарувач.
За да го промените прилагодувањето за Вашата земја или регион за да

пронајдете повеќе обезбедувачи на пребарување, одберете Options >

Settings > Country or region.

16. За Ovi Продавница

Во Ovi Продавница можете да даунлоадирате мобилни игри, апликации,

видео, слики, теми и тонови за ѕвонење на Вашиот уред. Некои објекти се

бесплатни; за други е потребно да платите со Ваша кредитна картичка или

преку телефонска сметка. Достапноста на начините на плаќање зависи од

Вашата земја на живеење и Вашиот мрежен оператор. Ovi Продавница нуди

содржина што е компатибилна со Вашиот мобилен уред и е соодветен со

Вашиот вкус и локација.

17. Други апликации

Часовник

Местење на време и датум

Одберете Menu > Applications > Clock.
Одберете Options > Settings и од следново: