Nokia 5228 - Копчиња и делови

background image

Копчиња и делови

1 — Micro USB конектор
2 — Nokia AV Connector (3,5 мм)
3 — Приклучок за полнач
4 — Копче за вклучување/исклучување
5 — Слушалка

Започни

© 2010 Nokia. Сите права се задржани.

19

background image

6 — Екран на допир
7 — Сензор за близина
8 — Копче за Јачина на звук/Зум
9 — Медиа копче
10 — Прекинувач за заклучување
11 — Копче за фотографирање
12 — Копче за завршување
13 — Мени копче
14 — Копче за повикување

15 — Леќи на камера
16 — Звучник
17 — Слот за SIM картичка
18 — Слот за мемориска картичка
19 — Дупка за врвка за околу рака
20 — Микрофон

Започни

© 2010 Nokia. Сите права се задржани.

20

background image

Не ја покривајте областа над екранот на допир, на пример,

со заштититен филм или лента.